Direktlänk till inlägg 1 oktober 2013
Idag har vi ansökt om ett NIE-nummer som vi alltså måste ha för att öppna konton och starta företaget osv. Vi ska ha det inom 8-10 dagar. Men innan dess, på måndag, så kommer vi att förbereda alla papper med revisorn inför registrering av företaget, sen är det bara att köra igång :) Öppningsdatumet är satt till den 16:e ...och jag lovar att vi verkligen kommer behöva all den tiden för förberedelser. Idag har vi jagat runt i timmar för att hitta en riktig och fet grädde till mina såser, och jag tror mig ha funnit den, skall testas ikväll, hoppas, hoppas! Annars fortsätter jakten, för riktig grädde måste jag ha!
Igår när jag skrev med Elin så fick jag veta att jag borde ha låst upp min telefon i en Teliabutik innan jag for iväg. Antar att det är sånt de flesta vet, med dock inte jag. Tycker nog att de kunde ha upplyst mig om det när jag sa upp abonnemanget och frågade om jag efter 3 månader var fri att gå till vem som helst, och att jag skulle flytta till GC. Bara genom att ställa en sån korkad fråga, så borde de ha fattat att de borde upplysa mig om att jag måste låsa upp telefonfan också. Med Telenor kan man tydligen göra det online, men inte med Halebop (shame on you)!!! Kändes väl lite sådär igår kväll. Men nu löser det sig nog ändå, det finns bra kunnigt folk som kan göra det här också. Hoppas bara att den öppningen går bättre än Kajsas i London som slutade med att hon var tvungen att köpa en ny telefon.
Ikväll provsmakar vi (liksom igår kväll) lite kommande husviner (vi har alltså jobbat två kvällar på raken ;), och det går bra, bara att tacka Ronny för de tipsen. Vad hade vi gjort utan honom! Han är underbart hjälpsam, en klippa för oss här!
Imorrn ska vi iväg och titta på lite växter vi ska pynta terassen på Tamaran med. Och sen.... börjar den stora städningen där och strukturera upp var vi ska ha alla grejer för att få det så lättjobbat som möjligt. Vad gäller menyn så måste den få mogna klart till veckans slut. Ska ägna lite tid åt att provlaga på plats för att se hur det funkar med alla redskap och utrymmet, och med de råvaraor jag har här. Det är ju inte som att handla hemma, där man kört in sig på "sina" grejer.och vet exakt hur de smakar. Här måste jag prova och lära mig anväda det som finns här. Förmodligen ingen stor grej, men när jag inte har hundra koll, så är det lika bra att testköra.
Nähej...nu ska vi fortsätta "jobba" lite härute på terasssen ;)
Ha det gott allihopa. Hörs snart igen.
Thomelli
Long time since....jag vet, men vi har haft galet mycket att göra, så kul! Nu har det lugnat ner sig väsentligt, och då kom ett ryggskott som inte går av för hackor, satan i gatan säger jag bara. Som om det inte var nog, så åkte jag på en ordentlig r...
Har fått lite klagomål på att jag uppdaterar lite för sällan, men nu så..... Mycket har ju hänt sen sist. Det har varit jul och nyår och vi har haft besök hemifrån av några underbara vänner. Stefan kom d 23e dec och fick hoppa in och hjälpa oss med...
Igår låg det ett kuvert i receptionen innehållandes 3 julklappar till mig och Thomas. Mina fina barn har skickat ner det till oss, underbara flickor, älskar er så <3 Jag lovar och svär på att inte öppna dem innan julafton, fast det kliar i fingrar...
Nu är det inte kul med det här mulna vädret längre, inte det minsta kul! Idag hade vi 6 gäster som bara kom ner för ett par drinkar, that's it. De var jättetrevliga och så fick vi lite sällskap, men det blir vi inte vidare "feta" på. Nu vill vi att s...
Ikväll hade vi en specialbeställning på 6 pers, som senare blev en 2a till och två andra tvåor som åt annat, för det fanns inte så det räckte av den "finare" maten. Jag gjorde iording marinerad helstekt fläskfile' med stekt potatis, vitlöksfrästa cha...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 | 18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 |
31 | ||||||
|